Tuesday, January 29, 2008

Szimulatorok

Csak egesz roviden. A lenyeget gondolom nem kell nagyon magyaraznom, a taviranyito hasznalatat lehet gyakorolni anelkul hogy tul sok repcsit tornenk ossze.

A taviranyito lehet kifejezetten szamitogephez gyartott, vagyis csak USB csatlakozo van rajta, vagy ha egy kicsit dragabb taviranyitot valasztasz akkor azokon van csatlakozo (Trainer port) a hatuljan.

Itt egy rovidke lista az altalam eddig talalt szimulatorokrol:

Eddig csak az FMS-t probaltam es a G3-at. Az FMS-t lehet gombokkal is iranyitani bar kozel sem olyan mint a botkormany. A G3-nak nagyon elethu a grafikaja viszont ezt csak taviranyitoval lehet iranyitani.

A multheten rendeltem meg az FMS-hez jaro taviranyitot, pontosabban a taviranyitot amihez jon az FMS. $30 dolli volt az eBay-en, es Hong-Kong-bol jon. Remelem a heten itt lesz. Jo lenne mindenfele vackokat ossze-vissza megrendelni es kiprobalni arra hivatkozva hogy az "olvasoim" varjak a teszteket :-) Talan majd eccer ez is eljon.








Szoval amint megerkezik es lesz egy kis idom a babucik mellett akkor irok hogy milyen volt.

Megneztem a balsa fat es nem olyan olcso mint ahogy a neten hirdetik. Egy lap ami 1.5mm vastag es 10cmx90cm az kb 3-4 dolli. A Bunnings kicsit dragabb mint a hobbi bolt. Viszont nagyon olcso keseket vettem a Bunniban. Szoval most az lesz hogy megepitem a repcsiket kicsiben, kb 20 cm-esek lesznek. Repulni nem fognak de a kivagast, ragasztast meg a balsa faval valo munkat gyakorlom. Raadasul a tervek amik vannak eleg bonyolultnak tunnek es megvan a sorrend hogy mit mi utan kell osszerakni.

Kovetkezo alkalommal felrakom a terveket. Lehet veluk baratkozni, mar aki akar :-)

No comments:

Sanwa, Hitec, Futaba, Model Flight, E-Flite, Spektrum, JR, Servo, RC , 2.4GHz, P51 Mustang, Yak54, Red Arrow, Cessna